Ruta dels indians de Blanes

El Convent - Passeig de la Mestrança

Rastre indià
Ruta dels americanos de Blanes

En aquest passeig mariner hi queden encara alguna mostra de les cases amb què els americanus van protagonitzar el desenvolupament de l'Eixamble de mar a la Vila, com Can Vieta, a número 88, residència de Josep Vieta i Llinàs, membre d'una nissaga de calafats, emigrat a Cuba i que va invetí en tramvies i un pròsper negoci d'ous a gran escala.

Els Massó van fer d'administradors de les hisendes dels Verdaguer a Puerto Rico i van amassar un capital considerable. Aurora Massó Verdaguer es va casar amb l'activista cultural Joaquim Casas Carbó. La parella va comprar l'antic convent dels caputxins del segle XVI i als anys vint van encarregar-ne una acurada restauració a l'arquitecte Isidre Puig Boada

El Convent

L’antic convent de caputxins, fundat l’any 1583, s’emplaça al cim d’uns penya-segats a tocar de la punta de Santa Anna. L’edifici, en estat ruïnós a partir de 1835, quan van ésser expulsats els frares caputxins, no tornarà a recuperar un cert esplendor fins que el matrimoni format per Joaquim Casas Carbó, editor i escriptor, i Aurora Massó - filla dels americanos Massó (veure la casa del passeig de Dintre) van comprar-lo a la vídua del compositor i literat Francesc Camprodon l’any 1915. L’arquitecte Font Gumà fou el màxim responsable de les obres exteriors i Isidre Puig Boada del seu interior.