Ruta dels indians de Blanes

Can Massó

Cases senyorials
Ruta dels americanos de Blanes

Algunes de les cases senyorials d'aquesta rambleta interior van ser construïdes amb les fortunes adquirides a ultramar com Can Massó (n. 2), Ca la Teresina Savoia (n. 26) o Ca l'Andreu (n. 34). També l'Ajuntament de Blanes (n. 29) deu part del seu actual aspecte a l'aportació que va fer Joan Furquet i Puig en tornar d'Amèrica i que va permetre la reforma de l'edifici el 1866.

 

Can Massó - Passeig de Dintre, 2

Els Verdaguer-Massó van ser uns propietaris que acumularen una fortuna administrant una gran hisenda sucrera a Guayama (Puerto Rico). Bona part d’aquesta fortuna fou heretada per Obdúlia Verdaguer i el seu marit Fèlix Massó, amb qui va tenir cinc fills. La filla gran, Felisa, es va casar amb el barceloní Santiago Garriga. El matrimoni va passar molts estius en aquesta casa, que probablement havia estat construïda pel seu pare com a dot de casament i que es va anar modificant amb el pas del temps. El seu fill, el polític Joan Garriga Massó (Barcelona, 1871-1956), va representar Blanes a l’Assemblea de les Bases de Manresa (1892). Una altra de les files, Obdúlia, es casà amb el senador Josep Elias de Molins, i la seva germana Aurora, amb l’activista cultural Joaquim Casas Carbó, amb qui va comprar l’antic convent dels caputxins.

Maria Massó, cunyada d’Obdúlia Verdaguer, i el seu marit Agustí Vilaret també van rebre una part important de l’herència. En retornar a Blanes van comprar una altra casa en aquest passeig i, al cap de pocs anys, Vilaret va fundar les Caves Mont-Ferrant (1865).