icona

Espai museïtzat per conèixer el llegat dels indians

Centre d'Interpretació dels Americanos a Sant Pere de Ribes

/ Centre d'Interpretació dels Americanos a Sant Pere de Ribes

Centre d'Interpretació dels Americanos a Sant Pere de Ribes

 

Sant Pere de Ribes va inaugurar el mes de juny de 2022, coincidint amb el Retorn dels Indians, el “Centre d’Interpretació dels Americanos.

Indians a Sant Pere de Ribes” (CII), un espai museïtzat que conté l’essència de la història i el llegat dels Americanos.

L’espai pretén explicar la història dels americanos a Catalunya des de tots els àmbits: els orígens, el viatge, el comerç, el llegat... fent incís també en el passat més fosc d’aquesta època, el comerç d’esclaus que alguns indians van explotar per fer-se rics. El centre s’estructura des de la visió més general fins a l’explicació de la història més propera protagonitzada pels ribetans i les ribetanes i les seves famílies.

La visita és autoguiada i la persona visitant pot gaudir de plafons explicatius, alguns dels quals contenen passes d’imatges reals de l’abans i el després del retorn dels indians; calaixos interactius, que permeten endinsar-se amb més detall en la història, com per exemple poder escoltar una cançó de l’època escanejant un QR, entre altres elements exposats que criden l’atenció de la persona visitant.

Durant la visita, la persona visitant descobrirà a través de jocs de llums, cubs màgics i del relat d’un personatge “testimoni” que simula la història d’una aventura d’ultramar, la que podria ser la història de qualsevol persona que va haver de deixar la seva terra a la recerca d’una vida millor.

El Centre d’Interpretació és el punt de sortida de la Ruta dels Americanos de Sant Pere de Ribes que convida a conèixer els principals actius del patrimoni indià local. A la porta del CII es pot visualitzar la ruta que es pot descarregar fàcilment escanejant un QR.

El centre actua també com a Oficina de Turisme local, alhora que és Punt d’Informació del Parc del Garraf, des d’on qualsevol persona visitant i turista podrà informar-se de tot el que pot fer al municipi i gaudir d’una experiència completa durant la seva estada a Sant Pere de Ribes. 

Contacte

Plaça la Vila, 1.
08810. Sant Pere de Ribes.
Telèfon: 93 896 28 57
E-mail: turisme@santperederibes.cat

HORARIS

De dimarts a diumenge, de 10:30h a 14h

Pàgina Web