X Fira d'indians de Torredembarra

- Torredembarra -

Els dies 21 i 22 de setembre

Programació de la Fira d'Indians 
Podeu descarregar-vos el programa en català (cliqueu)

La música prendrà el protagonisme en la desena edició de la Fira d’Indians de Torredembarra

Es durà a terme el 21 i 22 de setembre, al nucli antic

La música prendrà el protagonisme en la desena edició de la Fira d’Indians de Torredembarra que tindrà lloc els dies 21 i 22 de setembre. La inauguració de la fira, amb la tradicional degustació de cafè cubà, es complementarà enguany amb un itinerant musical amb ritmes cubans: “L’Americano”. Dissabte a la tarda s’ha programat un altre itinerant musical i després la plaça del Castell acollirà balls de parella noucentistes i un concert de música caribenya. Diumenge també es presentarà una altra novetat: una actuació musical itinerant amb el Cor Badaveus per diverses cases indianes, finalitzant amb una actuació al Pati del Castell.

Tot seguit, es detalla el programa d’activitats:

Dissabte 21 de setembre - de 10 h a 22 h.

10 h – Exposició de productes d’ultramar i mostra d’oficis (fotografia antiga, vitraller, forja tradicional, ceràmica a torn, cistelleria, tintura de cotó amb tècniques tradicionals i el trapiche (extracció de suc de canya)

La Pianola: El pianolista Pep Domènech farà sonar una pianola Aeolian centenària restaurada que ens transportarà a les melodies de finals del S. XIX i principis del S. XX.

12 h – Al Pati del Castell - Inauguració oficial de la Fira i degustació de cafè cubà per a tots els assistents (fins a exhaurir existències) i demostració d’extracció de suc de canya amb un trapiche i degustació.

A continuació musical “ L’Americano “ a càrrec de la Cia. Fanfara al Pati del Castell i itinerant musical cubà (ritmes llatins, havaneres i rumba) per l’espai de la Fira.

12.30 h – Visita guiada al patrimoni indià. Preu: 3 €, infants fins a 12 anys gratuït. Inscripcions a www.turismetorredembarra.cat o al mateix dia de la fira a l’envelat de la Regidoria de Turisme. Places limitades. Punt de trobada: al Pati del Castell. Idioma de la visita: català.

18 h – Xerrada i presentació “Guía Medicinal y Espiritual de Plantas Tropicales” i seminari “Plantes Antillanes per elaborar destil•lats i licors” a càrrec de la torrenca Dra. Goretti Virgili, al Pati del Castell.

18.30 h – A la plaça de la Vila - Xocolatada popular, gratuïta (fins a exhaurir existències).

19 h – Visita guiada al cementiri. Preu: 3 € adults i jubilats, infants fins a 12 anys gratuït. Inscripcions a www.turismetorredembarra.cat o al mateix dia de la fira a l’envelat de la Regidoria de Turisme. Places limitades. Punt de trobada: al Pati del Castell. Idioma de la visita: català.

19 h – Itinerant musical per l’espai de la Fira a càrrec de la Principal del Zunzún.

21 h – Balls de parella noucentistes de Catalunya a Cuba i de Cuba a Catalunya “De la Jota a l’Americana, a càrrec de la Principal del Zunzún a la plaça del Castell.

22 h – Concert de Salsa i música caribenya amb el grup Lrey Indomable, a la plaça del Castell.

Diumenge 22 de setembre - de 10 h a 21 h

10 h – Exposició de productes d’ultramar i mostra d’oficis (fotografia antiga, vitraller, forja tradicional, ceràmica a torn, cistelleria, tintura de cotó amb tècniques tradicionals i el trapiche (extracció de suc de canya).

La Pianola: El pianolista Pep Domènech farà sonar una pianola Aeolian centenària restaurada que ens transportarà a les melodies de finals del S. XIX i principis del S. XX.

11.30 h – Xerrada i presentació “Guía Medicinal y Espiritual de Plantas Tropicales” i seminari “Plantes Antillanes per elaborar destil•lats i licors” a càrrec de la torrenca Dra. Goretti Virgili, al Pati del Castell.

A partir de les 11.30 h. Actuació musical itinerant “Cor Badaveus “ per les cases indianes:

11.30 h Cal Riambau (c. Antoni Roig, 88). Accés al saló del primer pis. Aforament limitat (30-40 persones).
12 h. Cal Tarragoní (c. Antoni Roig, 49).
12.30 h. Cal Serafí (c. Joan Güell, 19) Accés al primer pis. Aforament limitat ( 30 persones).

12 h – Al Pati del Castell - degustació de cafè cubà per a tots els assistents (fins a exhaurir existències) i demostració d’extracció de suc de canya amb un trapiche i degustació.

12.30 h – Visita guiada al patrimoni indià. Preu: 3 €, infants fins a 12 anys gratuït. Inscripcions a www.turismetorredembarra.cat o al mateix dia de la fira a l’envelat de la Regidoria de Turisme. Places limitades. Punt de trobada, al Pati del Castell.

13.15 h Actuació musical “ Cor Badaveus”, al Pati del Castell, amb interpretació de cançons cubanes/indianes.

18 h – Al Pati del Castell - degustació de Cafè Cubà per a tots els assistents (fins a exhaurir existències) i demostració d’extracció de suc de canya amb un trapiche i degustació.

18.30 h – Visita guiada al patrimoni indià. Preu: 3 €, infants fins a 12 anys gratuït. Inscripcions a www.turismetorredembarra.cat o al mateix dia de la fira a l’envelat de la Regidoria de Turisme. Places limitades. Punt de trobada: al Pati del Castell. Idioma de la visita: català.

20 h – A la plaça del Castell – Havaneres amb el grup Cavall Bernat. A la mitja part, rom cremat per als assistents.

Durant tot el cap de setmana, en els espais de la Fira d’Indians:

Al carrer Ample - Espai d’experimentació i joc lliure – Jocs participatius en família.
Mercat Indià per tota la fira.
8 dames indianes, amb els vestuaris d’època, passejaran per tota la fira.
A la plaça de la Vila - Ball de salsa participatiu – Ball cubà, bachata, salsa, Cuba línia, etc., a càrrec de SalSixto, i “mojitos” a càrrec de la cockteleria MayTay.

Altres activitats, durant tot el cap de setmana:
Del dimarts 17 al divendres 20 de setembre, de 08 h a 20 h i de dissabte a diumenge d’11 h a 13.30 h i de 17 h a 20 h – Pati del Castell.

Exposició:
De l’Aiguardent als licors. Exposició d’una col•lecció d’uns 80 licors i conyacs antics, en les seves ampolles, etiquetes i precintats originals.

Les persones que assisteixin a la fira vestits completament de color blanc, se’ls obsequiarà amb un barret indià que caldrà recollir a l’envelat de la Regidoria de Turisme. Unitats limitades fins exhaurir existències.